Morotssoppa med ingefära och chili

Gjorde en så god soppa igår! Vet inte varför men när hösten är här så kommer sopplängtan fram:) Enkelt, snabbt och perfekt att äta till lunch dagen efter. Provade en ny variant med kokosmjölk i, supergod och älskar färgen som blir av just morotssoppa. Är inte detta höstfeeling så det förslår? 🙂
Älskar också vårt nya porslin från House doctor, extra snyggt att servera en orange soppa i ju:)

Recept
ca 8 morötter, skalade och skurna i grova bitar
1 klyfta vitlök, skalad och skivad
1 gul lök, skalad och grovt hackad
0,25-0,5 röd chili
ca 7 dl grönsaksbuljong
2 dl kokosmjölk
1 tumstor bit färsk ingefära, finriven
0,5 citron, saften
rapsolja


Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök och chili. Rör om då och då. Lägg i morötterna, häll i grönsaksbuljongen och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt koka tills grönsakerna mjuknat, ca 10 minuter. Häll i kokosmjölken, pressa i citronsaft och riv ner ingefäran. Mixa allt till en slät soppa. Smaka av med svartpeppar och salt och häll upp soppan i djupa tallrikar.
Buon appetito.

Kram och fin tisdag på er!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *