Hej vänner,
Hoppas ni haft en mysig lill-lördag! Här är det full rulle och massor att sätta sig in i på nya jobbet vilket gör att jag somnar gott om kvällarna:) Men superkul är det och jag har en massa kul och inspirerande att se fram emot framöver.
Men igår var jag på en riktigt mysig och lärorik örtskola med SPISA, Spot and Tell och Fiduser Communication. Jag och 15 andra bloggare fick lära oss en hel del om färska örter generellt och även lite djupare information om våra vanligaste örter.
Anledningen till kvällen var att färska örter från Santa Maria byter varumärke till SPISA så vi blev inbjudna till en smakrik kväll där de färska ekologiska örterna från SPISA stod i centrum. Samtidigt relanseras de fyrkantiga, transportvänliga krukorna i färgglada förpackningar, med stora bokstäver på framsidan så man lätt ska hitta kryddorna i butikerna.
Jag ääälskar basilika och hade turen att vinna ett sånt här underbart grekiskt litet basilikaträd!! 🙂
Jag gillar de nya förpackningarna och speciellt att det på baksidan finns recept och tips på hur man kan använda kryddan. Toppen också att SPISAs örter är ekologiskt odlade vilket gör att det både ger mer smak för oss och också är bättre för miljön.
Mästerkocken Paul Svensson och hans crew tillagade en helt underbart god avsmakningsmeny som vi fick njuta av medan vi fick lära oss om kryddorna. Några av rätterna fastnade på bild nedan. (vi fick smaka 8 smårätter som den ena var godare än den andra:)).
Mynta: Ärtor, bönor, torsk.
Dragon & Persilja: Kantarell, lakritsrot, lantägg.
Persilja & Lagerblad: Persiljerötter, senap, fläsksida.
Till efterrätt fick vi Fänkålsdill & Citronmeliss: Äpple, smördeg, socker och även Koriander & Mynta: Päron, grillad sallad, blåmögelost (ingen bild dock).
Fick även med lite färska kryddor hem för att testa och extra glad blev jag för mitt grekiska basilikaträd som jag kommer att vårda extra ömt.
Kram på er.
Lämna ett svar