Middagstips, koreansk rostbiff med kimchi och sesammarinerad gurka

_VIP4287

Vår familj kör just nu Linas Matkasse  (prova-på-veckor med extra bra matkassepriser därinne just nu) här hemma och det är ju bara så smidigt att få en kasse levererad med mat till dörren:) Och ny inspiration till middagar kan behövas ibland tycker jag då fantasin tryter imellanåt. Den här koreanska rätten har vi hunnit göra två gånger och den är enkel och supergod. Så här kommer ett litet middagstips lagom till fredagkvällen, kanske något att bjuda på denna gråa, regniga fredag:)

Och här kommer receptet:

Koka 1 3/4 dl ris (gärna jasminris) enligt anvisningen på förpackningen.
Blanda i en bunke: 1 msk socker, 1 msk vitvinsvinäger, 1 msk vatten, finrivet skal och pressad saft från 1 lime.
Hyvla skivor av 1/2 gurka (ca 200g) med osthyvel och blanda ner i limelagen. Ställ åt sidan. Innan servering, häll av lagen och blanda gurkan med 2 msk sesamfrön.
Blanda 1/2 dl japansk soja, 1 vitlöksklyfta (pressad) och 1 msk socker i en rymlig bunke. Blanda ner ca 300 g strimlad rostbiff i marinaden.
Stek rostbiffen (med marinad) i lite olivolja i en het stekpanna 4-5 min, eller tills all vätska har kokat bort.
Servera rostbiff, ris, kimchi och marinerad gurka i blad från 1 isbergssallad. Om du vill, toppa med lite mer sesamfrön.

Ha en fortsatt fin fredag!

🙂


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Middagstips, koreansk rostbiff med kimchi och sesammarinerad gurka”

  1. Profilbild för Mallansvardag

    Det lät verkligen jättegott och med inte allt för mycket kalorier : )
    Så kul med lite mattips för att hjälpa den allt mer sinande fantasin.
    Kram Malin

    1. Profilbild för ulricath

      Ja den får du testa Malin! Supergott! 🙂 Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *