Örtskola med Spisa

Hej vänner,

Hoppas ni haft en mysig lill-lördag! Här är det full rulle och massor att sätta sig in i på nya jobbet vilket gör att jag somnar gott om kvällarna:) Men superkul är det och jag har en massa kul och inspirerande att se fram emot framöver.

_VIP3130

Men igår var jag på en riktigt mysig och lärorik örtskola med SPISASpot and Tell och Fiduser Communication. Jag och 15 andra bloggare fick lära oss en hel del om färska örter generellt och även lite djupare information om våra vanligaste örter.

_VIP3134

Anledningen till kvällen var att färska örter från Santa Maria byter varumärke till SPISA så vi blev inbjudna till en smakrik kväll där de färska ekologiska örterna från SPISA stod i centrum. Samtidigt relanseras de fyrkantiga, transportvänliga krukorna i färgglada förpackningar, med stora bokstäver på framsidan så man lätt ska hitta kryddorna i butikerna.

_VIP3142

Jag ääälskar basilika och hade turen att vinna ett sånt här underbart grekiskt litet basilikaträd!! 🙂 

_VIP3147

Jag gillar de nya förpackningarna och speciellt att det på baksidan finns recept och tips på hur man kan använda kryddan. Toppen också att SPISAs örter är ekologiskt odlade vilket gör att det både ger mer smak för oss och också är bättre för miljön.

_VIP3132_2

Mästerkocken Paul Svensson och hans crew tillagade en helt underbart god avsmakningsmeny som vi fick njuta av medan vi fick lära oss om kryddorna. Några av rätterna fastnade på bild nedan. (vi fick smaka 8 smårätter som den ena var godare än den andra:)).

_VIP3161_2

Mynta: Ärtor, bönor, torsk.

_VIP3170

Dragon & Persilja: Kantarell, lakritsrot, lantägg.

_VIP3186

Persilja & Lagerblad: Persiljerötter, senap, fläsksida.

_VIP3197

Till efterrätt fick vi Fänkålsdill & Citronmeliss: Äpple, smördeg, socker och även Koriander & Mynta: Päron, grillad sallad, blåmögelost (ingen bild dock).

Fick även med lite färska kryddor hem för att testa och extra glad blev jag för mitt grekiska basilikaträd som jag kommer att vårda extra ömt.

Kram på er.


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

5 svar till ”Örtskola med Spisa”

  1. Profilbild för Suss - Hemma på Sjuan

    Vad mycket gott! Kul att få vara med och testa det där, kram Suss

  2. Profilbild för Mallansvardag

    Älskar oxå färska örter, de smakar så mycket mer. Är dock lite dålig på att använda just färska örter i maten, är nog lite för feg. Det skulle vara perfekt att få gå och lära sig så där och få lite inspiration. Kram Malin

  3. Profilbild för Glamour-Psykologen

    Wow, vad gott allt ser ut! Kollade inläggen från din resa, ni ser ut att ha haft superkul 🙂 Ha en fin helg!

  4. Profilbild för Kristin

    Håller med dig, en riktigt trevlig och god kväll! Trevligt att träffas, hoppas att det blir fler tillfällen.

    Ha det så bra!

    Kram Kristin

  5. Profilbild för Kinna Jonsson (@kinnajonsson)

    Vilka fina bilder du tagit och trevligt skrivet. Väldigt roligt att du kunde vara med. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *