Godmorgon lördag!
Idag slår äääntligen Lakritsfestivalen upp sina portar för alla som älskar lakrits!
(jag är en av dem som ni nog förstått vid det här laget).
Jag har då aldrig ätit så mycket lakrits någonsin som denna vecka…lite känningar i magen har jag allt haft, det ska erkännas men det har det fått vara värt:)
Goda salta riksdaler från Lakritskungen har slunkit ner…
Lyxiga rålakritspastillerna Amarelli från Da Aldo gillade jag, och en snygg liten metallask att ha i handväskan..
Läste nedan på deras hemsida och fick lära mig något nytt:
I Kalabrien, längst ned i Italien, växer världens kanske finaste lakrits. Här skördar och förädlar familjen Amarelli lakritsroten, Glycyrriza glabra.
Sedan tre sekel producerar familjen Amarelli med exklusiva metoder, produkter av högsta kvalitet. Och än idag förpackar Amarelli sina pastiller i de berömda små metallaskarna.
Och lördagsefterrätten ikväll tänkte jag skulle bli lakritsglass med Bulow-lakritspulvret från Chokladhuset i Limhamn.
Den här underbara laktritsmixen från Panda bjöds det bland annat på i torsdags på pressvisningen som ägde rum hos Choklad & Lakrits Sverige inför dagens festival. Äkta mjuklakrits, vita lakritsdrageér, lakritspinnar, kritlakrits och chokladöverdragna salmiaklakritsdrageér. Så gott så gott:)
Ja inte bara det, det fanns en härlig lakritsbuffé uppdukad med så mycket gott att jag inte behövde äta middag efteråt…lakritsfudge, kolor, marsipan, laktritsknäcke med brieost, marmelad, popcorn, korv och andra spännande lakritsnyheter. Förutom att njuta av allt gott fick vi även se nyskapande klädeskonst i lakrits av Funny Livdotter.
Svårt att inte äta upp sina kläder om man skulle gå ut så här;)
Bild lånad av Diana som gjorde mig sällskap på visningen.
Nu är det dags att göra lite god lördagsfrukost, och DET blir i alla fall inte lakrits kan jag lova;)
Skön lördag på er.
Lämna ett svar