Freakshake
Förra veckan kom tidningen Buffé på posten och då jag var lite krasslig men inte sängliggande så behövde jag ha något att göra, så då fick jag för mig att jag bara måste göra en sån där crazy shake som man ser lite överallt nu, de där som poppar upp som svampar ur marken och är ju bara helt galet maxade at typ ”drickäta”. Jag vet att tex Stockholm Brunch Club har såna härliga shakes på menyn också, och då tänkte jag att kan de så kan väl jag med:) Sagt och gjort, jag freakade ut och gjorde ena efter receptet i Buffé och den andra kreerade jag själv:) Ganska onyttiga så klart och framförallt uppepå, värsta sötchocken och inget jag skulle äta särskilt ofta faktiskt, haha men själva shaken kan man ju göra hur man vill, både söt eller lite nyttigare.
Den rosa strawberry freakshaken är recept från buffé och är gjord så här:
ca 30 g smält mörk choklad
ca 1/2 msk hackade hasselnötter
2 dl vaniljglass
1 dl mjölk (3%)
2 msk jordgubbssylt (eller frysta jordgubbar, 2 msk sylt motsvarar 1 dl jordgubbar)
vispad grädde
1 munk (med hål i)
2 små chokladkakor (gärna oreo mini)
chokladsås
kokosflarn
Doppa eller pensla kanten på ett glas i smält mörk choklad. Rulla i hackade hasselnötter. Låt stelna i kylen. Mixa vaniljglass med mjölk och jordgubbssylt eller frysta jordgubbar. Häll upp i glaset. Toppa med vispad grädde, munk, chokladkakor och en chokladboll. Ringla över chokladsås. Stick ner ett sugrör.
Recept chokladshake:
4 dl cashewdryck
1 munk med hål i
1 banan
3 msk kakao
riven choklad
chokladsås
marsmallows
vispad grädde
lakritsgodis
Mixa mjölken, bananen, kakaon i en mixer. Toppa med riven choklad, marsmallows, strössel, kakor, godis och chokladsås.
Kanske något att fixa till helgens lördagsgodis?
🙂
Lämna ett svar