den 6:e juni och alltså vår nationaldag! Hurra för Sverige! Varför inte fira med en nationaldagsbakelese.
Bild och recept från COOP
Botten:
300 g riven mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
3 ägg
Fyllning:
100 g riven mandelmassa
1 msk apelsinlikör eller pressad apelsin
Garnering:
3 dl färska jordgubbar i bitar
4 msk citronmeliss (eller efter smak)
8 st flaggor
Gör så här:
Ugn: 175º50 minuter
Botten
Värm ugnen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en liten långpanna. Rör mandelmassa och fett till en slät massa. Blanda i äggen och rör till en smet. (Ingredienserna kan också blandas i matberedare.)
Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt bottnen svalna och skär den i rutor eller rundlar (7-8 cm i diameter).
Fyllning
Blanda mandelmassan med apelsinlikör eller apelsin. Konsistensen ska vara ganska lös. Bred massan på bottnarna.
Garnering
Ställ jordgubbsbitarna tätt i mandelmassan. Garnera med citronmeliss och en liten flagga, om du vill.
Lämna ett svar