Supergod granola – glutenfri och sockerfri – med kanel och kardemumma
I helgen gjorde Fanny & jag en supermumsig granola som är både utan socker och gluten. Och inga tillsatser. Vi gillar att göra vår egen för då får man ju precis som man vill! Grymt god och förbaskat nyttig också:)
En tallrik granola med soygurt, har ni provat den? Väldigt god sojabaserad, vegetabilisk och laktosfri yoghurt.
Vi hittade ett perfekt granola recept på Kurera.se
Nyttig granola
2 dl boveteflingor
1 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hackad mandel
1 dl hackade hasselnötter
2 krm vaniljpulver (äkta vanilj)
1-2 tsk kanel1-2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1/2 dl torkade aprikoser, hackade i småbitar
1,5 dl vatten
30 gram smör eller kokosolja
Så här enkelt fixar du granolan!
Hacka de ingredienser som ska hackas; mandeln, hasselnötterna, aprikoserna. Smält fettet och blanda alla ingredienser, häll på vattnet och rör om. Bred ut på en två plåtar och grädda i ca 25-30 minuter på 175 grader. Rör om emellanåt och kolla att det inte blir bränt i slutet.
Och där var receptet på en riktigt lyxig morgon:)
Lämna ett svar