God havregrynsgröt
Havregrynsgröt, eller gröt överlag, är ju världens godaste frukost tycker jag och det är inte bara gott och superenkelt, den är också lätt att variera. Man kan ju tex pimpa den med lite bär, frön eller nötter. Provade en ny variant och kokade den på mandelmjölk istället för vanligt vatten, kändes lite mer mättande då.
Ja att äta havregrynsgröt till frukost är bra på flera sätt. Man får i sig bra och nyttiga näringsämnen, man får en skön mättnadskänsla och bra med energi inför dagen. Och så är det gott. I alla fall tycker jag det:)
God frukostgröt:
1 dl fiberhavregryn
2 dl mandelmjölk
frysta hallon, blåbär, blandade
en näve skållad mandel och kokos
Inte så svårt att koka gröt men så här gjorde jag i alla fall:)
Koka mandelmjölken i en kastrull, blanda ned havregrynen under omrörning. Låt havregrynen puttra på låg värme i 15 minuter, rör om då och då tills det är en tjock gröt.
Medan gröten kokar, förbered frukten. Lägg frukten i en kastrull och tillsätt ungefär två teskedar vatten. Låt det puttra på låg värme tills frukten är mjuk och varm.
Lägg över gröten i en skål, häll över såsen och fruktbitarna på toppen och avsluta med skållade mandlar.
Smaklig måltid!
🙂
Lämna ett svar