Men brrrr, varför är det sååå här kaallllt?? Det brukar väl för sjutton inte vara så förbaskat grått och regnigt på sommaren som det är nu? Stackars alla sommarlovslediga barn och tonåringar och de som har tidig semester! Hoppas hoppas det vänder snart! Men är det kallt och grått kan man ju vara inne o baka så man får lite värme från ugnen i alla fall och på köpet ett gott nybakat bröd!:)
Och det fick vi igår som söndagskvällsmys för då tittade lilla dottern Fanny förbi (precis hemkommen från midsommarfirandet på landet) och satte igång att baka limpor här hemma:).
Hjärtformen som brödet bakades i är från Ikea och favoritfatet från Lakewood Living.
Mumsigt nöt/fruktbröd á la Fanny:
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Grovhacka nötterna och blanda frukt och nötter med rågmjöl, dinkelsikt, bikarbonat och salt.
Blanda ner youghurt. Rör ihop till en jämn smet.
Häll smeten i en smörad form. Strö på lite mjöl och flingsalt.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
Ät det nygräddade brödet med din favoritmarmelad, ost och en kopp thé för det perfekta tusanvadkalltdetärvistannarinnemyset!
🙂
Lämna ett svar