Mest sommarsemester för pengarna med Zmarta

Inlägget är ett samarbete med Zmarta.

Funderar du också på att semestra i Sverige i sommar?

585_min

Sommaren är här och semestern i Sverige närmar sig ju med stormsteg, även hos oss har planeringen pågått för fullt ett tag men vi har nu bestämt att vi ska spendera hela juli på Gotland denna sommar.

Hur ser det ut för er? Om ni inte bestämt vilken stad ni vill semestra i än kan ni få några härliga tips inför sommaren för att få koll på var du får mest sommarsemester för pengarna! För vad kostar egentligen den svenska sommaren? Spana in jämförelsesajten Zmarta som gjort ett sommarstadsindex där de jämfört prisnivåer i svenska städer gällande hotell, mat, båtplats och temperatur i juli månad! Sedan har de kalkylerat fram ett pris per grad i celsius. Väldigt zmart och fyndigt;)

 Mest sommarsemester för pengarna med Zmarta

Så det du kan göra är att du kan kolla bland några utvalda städer och se vilka som är de mest prisvärda och varma svenska städerna att besöka i sommar!

kaboompics.com_Beach accessories on old wooden board

Zmarta presenterar ekonomi på ett mycket roligare sätt än vanligt. De har tagit fram en rad olika index och barometrar som ska hjälpa dig att göra smartare val i livet. De jämför lån, försäkringar, sparande etc för att hitta de bästa alternativen för dig.

zmarta

Och titta vilken stad som de själva rekommenderar som ett prisvärt och soligt resmål: Piteå! Där har jag aldrig varit men måste bli en stad att ha i åtanke framöver! Som ni ser ovan på bilden tar indexet hänsyn till värme, hotellpriser, pris för ett glas vin, kostnad för båtplats samt vad en varmrätt ligger på. En rolig grej tycker jag! 🙂

DSC_2967 copy

Gotland där jag redan bestämt att jag  kommer att hänga i sommar är, i allmänhet, en given sommardestination för många, framför allt boende i Stockhomsområdet och priserna sätts därefter vilket innebär att Visby hamnar på en tillbakadragen plats i indexet med 151 kr/grad. Så för min del hade det varit zmartare (hihi) att semestra på ön bredvid, i Borgholm, som har den näst högsta snittemperaturen, den öländska orten kliver upp på en andraplats i indexet, och visade sig vara mer prisvärd än Gotlandsgrannen Visby och priset per grad hamnar på 115 kr/grad.

Vilket är din favoritsommarstad i Sverige?

🙂

Om Zmarta: Zmarta är det nya smarta sättet att jämföra lån, försäkringar, kreditkort och sparande online och hitta de bästa alternativen för dina pengar. Det är en ny finansiell tjänst – men vi är inga färskingar. Bakom står Zmarta Group med över 17 års erfarenhet av låneförmedling och tillhörande tjänster. En erfarenhet som gör att du alltid kan känna dig trygg och veta att du får den absolut bästa kompetensen, så att du kan välja det bästa erbjudandet för dina behov.


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *