Express yourself – 4goodkväll

_dsc7180-kopia

Igår fick jag en mysig kväll med med min lilla Fanny på Hotel Rival när vi gick på 4good-kvällen Express Yourself:)

4good

Tänk så glad man blir av en fin goodiebag:)

img_4840

Först ut var grymt driftiga entreprenören Soledad Piñero Misa som är VD för det sociala företaget Retoy som skapar platser där barn genom att byta, skapa och ge leksaker får lära sig om miljö, hållbarhet och barns rättigheter. Över en halv miljon barn har lekt med Retoy och fler än 100 000 leksaker har bytts. Detta har besparat miljön på över 300 ton koldioxidutsläpp, jämfört med om samma antal leksaker skulle köpts nya!

_dsc7191-kopia

Kvällens sunshinestory handlade om Karin Holmström, redan som barn gillade hon att rita och måla, men uppvuxen i en akademikerfamilj hade hon ändå alltid siktet inställt på att skaffa sig ett ”riktigt jobb”. Att måla tyckte de i hennes omgivning bara var en hobby. Idag har hon lämnat sin tjänst som HR-ansvarig på HM för att leva sin dröm och vara konstnär på heltid. Modig tjej!

_dsc7195-kopia

Kul att se Carina o Marie, mina gamla arbetskollegor:)

_dsc7198-kopia

Wow denna tjej blev jag djupt imponerad av! Elisabeth Massi Fritz var 25 år när hon bestämde sig för bli Sveriges bästa brottsmålsadvokat för kvinnor och barn. Hon är advokaten som tagit ställning och bara företräder de utsatta och har har tagit emot en mängd utmärkelser för sitt arbete, hon driver Advokatbyrån Elisabeth Fritz med kvinnliga jurister och advokater i Stockholm. Elisabeth syns ofta som expert i tv och har under hösten lanserat Sluta tafsa-armbandet med budskapet Noll tolerans mot sexuella övergrepp.  Fanny var lyrisk över att få lyssna på Elisabeth då hon själv läst juridiklinjen och hade stenkoll på denna coola brottsmålsadvokat.

_dsc7210-kopia

Och sist kom denna coola tjej,  vilken inställning till äventyr! Renata Chlumska som blivit utsedd till en av världens främsta äventyrskvinnor är också aktuell med boken ”När bergen kallar”. När hon var 25 år gammal besteg hon Mount Everest och kan också bocka av ”the seven summits” (de sju högsta topparna på våra sju kontinenter) från sin bucketlist.

Härligt att få inspiration en helt vanlig måndagkväll i mörkaste november och med bästa sällskapet. Så mysigt när barnen växer ikapp en och man kan göra lite vuxnare saker ihop:)

<3


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *