Frukost med Loppi & Risenta och trendspaning från LA

 

Frukost med Loppi och Risenta och trendspaning från LA fick jag och ett gäng andra tjejer i fredags morse på ett trevligt event min vän Linda bjudit in till på Loppi-kontoret.

Risenta

Vi fick provsmaka ett gäng goda Risenta-produkter

Granola är en frukostfavorit för mig:)


I fredags morse hade som sagt Loppi och Risenta bjudit in till ett mysigt och trevligt frukostevent där de presenterade ett gäng superhärliga och goda frukostprodukter. Vi fick även veta vilka frukosttrender som är just nu och även en liten trendspaning från LA där frukost är riktigt hett!  Jag är själv väldigt förtjust i att äta frukost i olika hälsosamma variationer och tycker det är kul att bli inspirerad av nya varianter. Jättekul är det också att allt fler brunchinspirerade ställen öppnat upp här i Stockholm. (Jag har skrivit om bla Pom & Flora tidigare.)  Vi fick prova Risentas olika Granolas som alla var riktigt goda, min egen favorit är Kakao och Kokos-smaken men det finns många fler att välja mellan. Vi fick även prova frögröt, chiapudding och så lite annat frukostnyttigt.

Många av influenserna i Sverige kommer från Los Angeles där nedan 5 trendspaningar är på väg hit eller redan landat i Sverige:

  1. Äta ute. Vi äter allt mer frukost utanför hemmet och mycket av rätterna är äggbaserade, man vill gärna ha pannkakor dock utan gluten eller  olika alternativ till den vanliga yoghurten som tex acaibowls och chiapudding. Det ska vara hälsosamt men samtidigt smaka gott och kännas lyxigt så gärna att det toppas med tex lönnsirap, jordnötssmör eller choklad. Och så massor av frukt är ett måste.
  2. Kefir. Vanlig yoghurt byts ut mot kefir som innehåller massor av bra bakterier för magen.
  3. Mjölk men ej från kor. Vi vill hellre dricka dryck gjord på havre, cashew, soja, kokos, hasselnöt eller ris. Själv är min favorit cashewdrycken:).
  4. Gröt är superhett. Kall eller varm gröt syns allt mer. Och den traditionella havregrynsgröten får konkurrens. Det går att köpa gröt färdigportionerat och i squeezeförpackningar och extra gott och lyxigt blir det med olika toppingar som lönnsirap, kryddor och choklad.
  5. On the go.  Många är i farten och vill ha med sig sin frukost och för att det ska gå snabbt bör man som konsument även enkelt se vad produkten innehåller med tydliga och korta förklaringar av ingredienserna.

Har gjort chiapudding som står i kylen nu så det blir ett bra mellanmål och även frukost imorgon, jag svängde ihop en ny variant så det enkla receptet får ni lite senare:)

Kram och ha en fin måndag!


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *