Glas-studion Big Pink

Glasstudion Big Pink

Igår åkte vi till glasstudion Big Pink som ligger i Norrlanda på mellersta Gotland. Hittade dem på instagram och blev nyfiken vad det var för trevligt ställe:)

Imponerande att se allt Jennie skapat! Superfina glas och kreationer fyllde den vackra stenladan! En fantastisk fin miljö, kan tänka mig att kreativiteten kommer fram extra mycket av att vara på denna fina plats.

Jennie Olofsson öppnade sommaren 2015 ett eget glasblåseri med butik och verkstad i Norrlanda bygdegård på östra Gotland.
I en gammal fin stenlada kan man se hur hon skapar glas och skulpturer som man köpa i butiken.

Jennie döpte glasstudion till Big Pink efter namnet på det rosa hus i staden Saugerties i staten New York där folkrockgruppen The Band höll till när de skrev låtarna till debutalbumet ”Music from Big Pink” 1968. Det var hennes vision om en plats med ett flöde av kreativa människor som ledde henne till namnet.

 

 

Det blåser galet mycket här på Gotland men solen skiner så vi ska försöka hitta lä någonstans på någon fin plats, vi njuter de sista dagarna nu innan vi åker hemåt på måndag. Längtar hem ganska mycket nu till mina stora hjärtan som är hemma i stan så ska bli mysigt att få se dem snart igen!:)

kram och fin lördag!


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *