Books & Dreams event

_VIP7767

Förra veckan var jag och vännen Anna på ett riktigt trevligt och inspirerande författarevent på Oscarsteatern. Det bjöds på personliga författarmöten, utlottningar, boksignering, vin och mat.

Books & Dreams är en eventserie med personliga författarmöten som hade premiär hösten 2012. De arrangerar helkvällar med kända författare och spännande debutanter där man får möta författare in på livet – i personliga samtal med Books & Dreams grundare Carina Nunstedt.

books and dreams

I första akten var bland andra Tilde de Paula Eby med och hon pratade om när hon som litet barn flydde till Sverige. En oerhört berörande och också viktig berättelse. Att höra om det just nu när vi står inför den största flyktingkatastrofen på mycket, mycket länge var oerhört tänkvärt och gripande.  Jag kommer definitivt att läsa hennes nysläppta bok ”Tiden läker inga sår” där hon för första gången berättar om sitt dramatiska förflutna och om hur hennes förmödrar präglat hennes liv.

_VIP7779

Books and Dreams egen redaktör Christoffer Holst kom tvåa i Harlequins författartävling 2014, nu har han debuterat som författare med ”Mitt hjärta går på” som är en filmisk och humoristisk roman om en förälskelse mellan två unga killar.

Fler som blev intervjuade var Joakim Zander som var aktuell med sin bok ”Orten” som är den fristående fortsättningen på succén Simmaren. (Simmaren är såld till 30 länder och filmrättigheterna är nyligen köpta av ett amerikanskt filmbolag. Coolt!) Orten är en högaktuell historia om utanförskap och rekryteringen till terrorgruppen IS.

Jonas Karlsson som är en av Sveriges mest omtyckta skådespelare och författare blev också intervjuad.. Han är aktuell med kortromanen ”Jag är en tjuv”.

Rebecka Edgren Aldén som är redaktör på ”Damernas” var också med och är aktuell med boken ”Den åttonde dödssynden” som handlar om fasansfulla hemligheter bakom en lyckad villafasad. Spännande!

_VIP7783

Sist ut var Alex och Sigge som tillsammans driver Nordens största podcast. De har flera framgångsrika romaner med sig i bagaget och är i höst aktuella med sin första gemensamma bok, ”Tid – livet är inte kronologiskt” där de lyfter fram tanken om en fjärde tidsdimension, vid sidan av dåtid nutid och framtid. Riktigt kul och spännande att lyssna på dessa intressanta och rätt kul herrar!:)

yvonne ryding

Yvonne Ryding var på plats och blev även hon intervjuad på scen, hon berättade sin livshistoria och skönhetsfilosofi och den som hade tur vann produkter från hennes serie YR Hudvård. Jag har nästan aldrig turen att vinna några utlottningar men fick däremot med en härlig goodiebag hem. 🙂

Och en massa tips för ett gäng nya böcker att läsa i höst!

Missa inte Books & Dreams nästa författarkväll den 1 december! Då är det ett gäng nya inspirerande författare på plats i boksoffan!


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Ett svar till ”Books & Dreams event”

  1. Profilbild för Mallansvardag

    Härligt med litteratur!
    Försöker alltid att läsa en stund innan jag släcker lampan på kvällen, helst ska det vara en spännande deckare av någon av våra fantastiska svenska författare. Ett och annat blogginlägg ska ju hinnas med oxå ?
    Ha en härlig onsdag.
    Kram Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *