Borghetto

borghetto

En av kvällarna tog vi bilen från Massimago, till en underbar liten by vid namn Borghetto, en liten landsort från 1400-talet som ligger magiskt fint mitt i floden Mincio. Borghetto är ett av de mest romantiska och pittoreska ställena jag sett. Vi åt vår middag på restaurangen San Marco (ni ser på bilden verandan som sticker ut över floden, där satt vi och njöt av antipasti, hemgjord ravioli och smuttade goda viner. Och hade en makalös utsikt.

DSC_0863 (kopia)

DSC_0865

Min lillebror med familj, fru Martina och lilla Leonardo, så mysigt att få hänga med dessa fina tre en hel vecka:)

DSC_0855

DSC_0841

Mamma och Martina

DSC_0883

My löve:)

DSC_0896

Il Borghetto är en liten landsort från 1400-talet som ligger fint mitt i floden Mincio och som fram tills för några år sedan bara bestod av vattenkvarnar. I slutet på 1990-talet blev en del av byn uppköpt och de nuvarande ägarna blev så förälskade i stället att de beslutade sig för att totalrenovera några gamla kvarnhus och inreda dem till sommarbostäder, små butiker och restauranger. Man har lagt stor vikt vid att bevara denna by som den en gång var och därför kan man fortfarande se gamla kvarnhjul och även mycket av kvarn-tekniken som man använde, idag fungerar dessa som en mycket speciell utsmyckning i flera lägenheter. Det faktum att man bor mer eller mindre på en flod gör att man ska vara förberedd på att höra vattnets brus dygnet runt, floden slutar ju aldrig att rinna, vilket dock är en av huvudsakerna till att flera väljer just detta speciella ställe.

Så ett hett tips är att åka dit nästa gång ni är i närheten av  Gardasjön som ligger ca 1 mil från denna lilla underbara pärla.

<3


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Borghetto”

  1. Profilbild för Ulrica

    Så himla härliga bilder, ljuset är fantastiskt.
    Kram Ulrica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *