En kväll i Chania och ett restaurangtips

Två gånger tog vi oss in till Chania för att strosa i de urmysiga gränderna som finns kring den gamla, vackra venetianska hamnen. Här hittade vi Lithos som är en trevlig restaurang med utsikt över vattnet.

Fototajm:)

Den gamla stadsdelen runt hamnen är en sevärdhet i sig med ringlande gränder, moskéer och rester av stadens gamla ringmur. Vi hann även med lite shopping, och det fanns alltifrån små mysiga butiker till större mer kända butikskedjor.

 

Vi fick en gratis drink medan vi väntade på vårt bord vid vattnet. Lät toppen tyckte vi tills drinken kom in… haha, smakade som en sötsliskig slush…

Rosa fin färg var det i alla fall och matchade blommorna på bordet;)

Sista kvällen tog vi oss en promenad upp till restaurangen Vigli som låg på toppen av berget i Platanias och precis ovanför vårt hotell. Vi fick oss ett träningspass och en supertrevlig promenad genom den gamla stan upp på berget.

Läget på denna restaurang är fantastisk med en vidunderlig utsikt. Så om du vill se Platania ovanfrån och äta gott är detta rätt restaurang:)

Underbara vyer och som bomull för själen.

Om du åker till Platanias så missa inte att ta liten promenad upp till Vigli på toppen av berget.  Beställ en kall öl, något grillat från menyn, lite oliver och tzatziki. Och bara njut av utsikten. Och sällskapet.

Kram och fin måndagkväll!

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *