Event – årets glasögonbärare 2015 med Specsavers

Igår var jag och Tanja på ett trevligt event på stan. Närmare bestämt på Sturecompaniet där pr-byrån Polhem bjudit in till ”Årets glasögonbärare 2015” tillsammans med Specsavers.  Och nu arrangerades det för tionde året i rad.

Skärmavbild 2015-09-03 kl. 08.32.14

Vi hoppade direkt in i fotoautomaten när vi kom dit och tänkte kanske blir det vi som vinner? 😉 eller inte….hihi

specsavers

_VIP6975

Det bjöds på bubbel o fina snittar…

_VIP6971

_VIP6990

…och modevisning med kläder från Tiger och glasögon såklart från Specsavers

specsavers

Vinnaren av Årets Glasögonbärare 2015 blev en färgstark norrländska, Ingela Norberg som vann en resa till Tanzania och blev därmed ambassadör för Specsavers välgörenhetsprojekt Ge Syn, (hon får även medverka i en modeartikel i PLAZA Kvinna.) Ebba Von Sydow var konferencier och höll i trådarna.

Ge Syn är ett fantastiskt projekt där Specsavers samlar in glasögon till förmån för behövande barn och vuxna i och runt SOS Barnbyar i Dar es Salaam i Tanzania. Tanzania är ett av världens fattigaste länder. Det bor 43 miljoner människor i landet och 40% av befolkningen lever på mindre än en dollar per dag. 35% av befolkningen är undernärda. I Dar es Salaam bor ca 5 miljoner människor men det finns endast runt 20 optiker i staden. Behovet av synhjälpmedel är stort. Ett par glasögon kan vara skillnaden mellan fattigdom och att kunna se, utbilda sig, arbeta och försörja sig själv och sin familj. Har du sparat glasögon som du inte längre använder? Varje höst samlar Specsavers in glasögon som annars bara ligger glömda i skrivbordslådor och byråer. Läs mer här.

Vilket underbart och bra projekt va!

Ha en fin torsdagkväll.

Kram


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *