Glubbel och glad Lucia

Glad och mysig Lucia på er! Åh det är en mysig högtid tycker jag men numera uppmärksammas den inte så mycket hemma då barnen vuxit ifrån luciatåg och firande, det var länge sen nu jag strök lucialinnen, tomtekläder, letade glitter, luvor och hela lampor till lussekronor, bakade julfika och så upp toktidigt i ottan för att hinna skjutsa sina små skatter till luciatåget. En tid jag kan sakna ibland, tiden går så fort och visst finns det inget mysigare och mer stämningsfullt än att titta på sina små barn vid olika högtider i förskola och skola? Det är ett minne blott nu men något man sparar som varma minnen i hjärtat.

Men imorse åt vi i alla fall fluffig lussebulle och drack kaffe med kardemumma framför ett halvtråkigt luciatåg på tv haha. Så lite stämning blev det iaf. Och jag är extra glad och varm i hjärtat just nu för min älskade gumsa Fanny kom hem från Barcelona igår kväll!:) nu är hon hemma till den 28 dec innan hon åker tillbaka så oj vad jag ska njuta av jul och familjemys så mycket det bara går. Hade julpyntat och gjort så stämningsfullt i hennes rum så förhoppningsvis vill hon inte lämna rummet nu när när hon är hemma hehe 😉

 

I år har vi satsat på en söt liten kungsgran i kruka då en vanlig gran kändes för stor för vardagsrummet, vi har gjort om lite hemma och just nu gillar jag att ha lite luftigt och inte för tight med för mycket grejer framme. Ikväll ska vi hänga dit några nya julkulor i guld och sen är den ju nästan klar för julafton väl?:)

Har ni förresten provat den nya Blossa-glöggen? Vi var ju bara tvungna att prova att göra den omtalade glöggdrinken ”glubbel” i lördags när vi hade vänner över på middag. Glubbel är då = glögg + bubbel, så för att göra det så i med ca 2 cl glögg och 6 cl prosecco i fina glas, rör om, lägg i is och en kanelstång. Tadaa! En glubbis på glöggisen 🙂 (Köpte även en julig rödvinsbox bara för att den var så superduper Christmas fin, helt ok att bjuda på en lördagkväll också.)

Ikväll blir det mera julmys då jag ska med Niklas och hans jobb och äta julbord här i Enskede:)

kram och ha en fin Luciakväll!

 

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *