Kallsvettig tisdag

Jag hade hört att njurstensanfall gör ont. Men inte hur. Nu vet jag precis hur ont det gör. Och hur kallsvettig man blir. Fick åka in till akuten i morse för riktigt vidriga kramper i ryggen och magen som började i natt. Tillsammans med ett ihärdigt illamående.

_DSC0038

Det konstaterades att det förmodligen var njurstenar som ställde till det och jag fick lämna en del prover. Dock visste man ej hur många eller stora. Det lär väl visa sig framöver. (Men jag hoppas de passerat och är borta puts väck nu efter de där 4 extremt lååånga och onda attackerna). Smärtorna dämpades till sist efter en spruta och några smärtstillande tabletter. Och så fick jag en remiss för röntgen om några veckor för uppföljning.

_DSC0035

Tur att jag hade min kära Niklas med mig och som pysslat om och klappat varsamt och mjukt på mig sedan 4 i morse:). Blev ganska rädd till sist av den ihållande smärtan och att jag inte visste till en början vad det var som gjorde så förbenat ont..

_DSC0040

Men nu vet jag. Njursten alltså. En erfarenhet rikare här i livet. Fick en flashback tillbaka till förlossningsvärkarna. Huga. Hoppas det var första och sista gången jag fick vara med om de där stenarna.

Nu blir det en kväll i soffan. Framför TVn och under täcket:).

En skön tisdagkväll till er.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

8 svar till ”Kallsvettig tisdag”

 1. Profilbild för mittgodastefinaste

  Krya på dig!

  Vackra bilder //Kram Jenny

 2. Profilbild för ulricath

  Tack Jenny! kram!

 3. Profilbild för Titti
  Titti

  Inte kul :(…. Du får krya på dig och se till att bli ordentligt ompysslad ❤️❤️❤️… Kram

  1. Profilbild för ulricath

   ja jag har en ompysslande niklas här hemma:) kram vännen

 4. Profilbild för Anna Gladh
  Anna Gladh

  Åh, nej, stackars dig! Krya på dig! Kram kram

  1. Profilbild för ulricath

   Tack vännen! KRAM!

 5. Profilbild för Helena

  Fy sjutton vad ont du måste haft. Tur att inj Voltaren kan ta bort smärtorna. Min dotter hade njursten för nio år sedan och det var en pärs innan stenarna försvann. Själv hade jag gallsten för ett par år sedan och det var också en pärs… Krya på dig massor och hoppas det bara var grus som försvann.
  Kram Helena

  1. Profilbild för ulricath

   Tack Helena! Ja det var inte kul alls:( fick ta voltaren i natt men det är mycket bättre nu.. Stackars dottern som fick gå igenom det där, kan tänka mig att gallsten är något liknande, hua! Glad ska man vara när man är frisk! Kram till dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *