Några nyårsglimtar från igår.
Värdinnan Frida bjöd på goooda snittar i vacker glitterklänning
Att snittarna var goda ser ni ju:)
Och så firades det nya året in. Tillsammans med fina vänner och delar av familjen, (ja tonårsdottern var på sin första riktiga nyårsfest iklädd glitterkjol och svarta klackskor, 14-åriga sonen hängde med oss men höll mest till i ”biorummet”, och bonusbarnen firade i Järvsö). Och menyn som gick inte av för hackor och såg ut så här:
NYÅRSMENY
Förrätt: Soppa med svamp, rotfrukt och tryffelsmak
(Till 10 personer
2 schalottenlökar
1 msk smör
5-6 potatisar (ca 400g)
350 g palsternacka
1,2 liter vatten
1/2 dl koncentrerad kantarellfond
1 msk tryffelolja
1 dl vispgrädde
1/2 – 1 tsk salt
Servering
40 g torkade trattkantareller eller svart trumpetsvamp (ca 150 g förvälld)
1 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 dl hackad persilja
flingsalt
tryffelolja
grissini – italiensk pinnbröd)
Huvudrätt: Lättrimmad torskrygg med svartrot och hasselnötsvinägrett
Serverades med svartrot, jordärtkockspuré, hasselnötsvinägrett, syltad citron, confiterade smålökar samt ungsbakade purjolöksrullar.
Efterrätt: Skulle blivit 10 armhävningar efter allt ätande i jul;) men blev istället:
Limecheesecake med passionsfrukt
(Kakbotten15 st digestivekex
75 g smör eller margarin
Fyllning4 st gelatinblad
2 st ägg
400 g Philadelphiaost
2 dl crème fraiche
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 st citron, rivet skal och saft
Glasyr1 st gelatinblad
1 msk socker
4 msk vatten
4 st passionsfrukter)
Och till allt detta serverades de godaste vinerna i stada. Bror min kan det där med vin.
God start på det nya året. Önskar er alla ett glimrande 2014.
Lämna ett svar