Underbart goda RAW food-bollar i olika smaker gjorde dottern Fanny i helgen!
Vi försöker hålla nere sockerintaget här hemma så mycket det går och dessa bollar är ett riktigt mumsigt alternativ när man är sugen på något gott till mellanmål eller kaffet och de är naturligt strösocker- och glutenfria. Fanny gjorde flera varianter och smaksatte med lakritspulver, hallon, kaffe & choklad.
(Recepten tror jag hon hittat lite varstans på nätet.)
Den ljuvliga assietten kommer förresten från PotteryJo och hittas hos vännen Annelie på Inreda.com
Hallonbollar:
Mixa 1 dl deciliter kokos, 2 dl nötter och drygt 2 dl deciliter tinade/färska hallon till en alldeles slät smet.
Forma till små bollar, pudra över lite kakao och låt stelna i kylen ett par timmar.
Lakritsbollar (cirka 15 st)
12 färska urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
1 msk kokosmjöl
4 tsk lakritspulver (gärna raw)
1 tsk vaniljpulver
1 krm flingsalt
Pepparkaksbollar:
Mixa 2 dl mandlar till ett mjöl.
Tillsätt sedan 8-10 dadlar,
2 tsk pepparkakskryddor,
En nypa vaniljpulver,
1 msk kokosolja och mixa igen till en kladdig smet och rulla i kokos.
Kaffebollar
200 g naturella cashewnötter
12 st torkade dadlar
2 msk starkt ekokaffe
2 msk kokosolja
2 msk raw kakao
En nypa flingsalt
Kokos eller liknande att rulla i.
Holy sweet vilket bra alternativ till godis och sockriga bullar!
🙂
Lämna ett svar