Somrigt fräscht, bilhaverier & lite annat

Idag är det en sån här dag. Känner bara för vatten och frukt. Fräscha saker liksom. Och jag vilar mig lite på balkongen för det behövs idag.

bild-48

Älskar att pressa lime i isvattnet, finns inget godare tycker jag och så lite grönt pynt:)

Skärmavbild 2013-09-09 kl. 08.59.07

Och grape som bara är så gott och fullproppad med vitaminer. Hittade den här bilden i min dator och har ingen aning om var den kommer ifrån men tänkte försöka lista ut vad det är för gott på bilden:) och göra som efterrätt ikväll. Ser riktigt gott ut eller hur?:)

Bilhaverier och väntan…

Nu ska jag strax åka och hämta min vän Nilla igen som jag så snällt stod och väntade och väntade på igår på Arlanda. Men det kom aldrig någon vän. Det var liksom så att hon sagt fel dag hon ville bli hämtad på, så preciiis när jag skulle be infodisken göra ett utrop i högtalarna;) var hon tagit vägen fick jag ett sms att hon kommer idag istället!! Jippi jahoo vilken skojfrisk liten kompis;). Hon reser från LA och hade blandat ihop dagarna en smula. Hrmmm. Jahapp det var bara att vända hemåt igen.

Och på vägen hem hände det grejer. Jag hade innan jag åkte till Arlanda hämtat Nillas bil som stod i Stocksund. När jag satt i bilen på väg till Arlanda blev jag lite fundersam då jag såg att det fanns två st tanksymboler varav den ena var toktom och blinkade att det skulle fyllas på natural petrol. Så jag stannade på en mack och frågade:) fick veta att den ena då var naturgastank och att när den är tom funkar det bra att åka på den andra vanliga bensinen. Vad bra tänkte jag, för den var ju mer än halvfull. Så jag ju åkte till Arlanda, men fick som sagt vända tillbaka när ingen bästa vän dök upp. Och rätt var det var på vägen hem började bilen plötsligt småhoppa och sakta ner….jag ser då att även den tanken med bensin står på noll!!

auto

 Ja plötsligt tog den andra mer än halvfulla tanken bara tokslut och bilen stannade, jag befann mig då i bilköer och tutande bussar som undrade vad jag pysslade med så blev rätt svettig där inne i bilen. Men jag lyckades på något sätt i ren panik få igång bilen lite och hade toktur att en mack fanns i närheten, så till sist efter några till stillaståenden så kom jag småhoppandes med bilen in på en mack i Bergshamra. På bensinångorna. Typ. Väl där upptäcker jag att mitt Visakort inte fanns i plånboken och börjar fundera när jag hade det sist. Jodå det var kvällen innan när jag använt det i en biljettautomat på Kungsholmen så där satt det väl kvar, eller inte. Så jag fick först skynda mig att spärra mitt kort och sedan tanka för de kontanter jag som tur var hade….

Men sen när jag väl tankat lilla bilen så startade inte den i alla fall!! Nä då var lilla bilen tvärdöd och batteriet urladdat. Så det var väl batteriet jag hade fått hjälp att småskutta in på till macken som sugit ur den sista elen på bilen.

Fick hjälp av snälla macktjejerna att kicka igång bilen innan jag ÄNTLIGEN kunde ta mig hemåt igen. I galna bilköer, (har inte folk semester?) men 4 timmar senare efter detta äventyr var jag i alla fall hemma igen, men utan bästa vän, med 1 bensinstopp, 1 batteridöd, och 1 spärrat VISA-kort. Halleluja vilken dag;).

Idag kommer min kära lilla vän i alla fall men jag sträcker mig så långt att jag hämtar henne på Arlanda Express vid Centralen när hon kommer idag, fick liksom en smula nog av att åka en okänd naturgasbil och så är jag ju inte helt säker på att hon verkligen kommer…hon kanske dyker upp imorgon min kära Nilla;)

preview

Ha en skön fredag! Vi ses snart igen!

🙂


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Somrigt fräscht, bilhaverier & lite annat”

 1. Profilbild för The Place To Be

  Hehe ja herre gud jag förstår att du är slut idag :-). Bilar är inte roliga när dom inte fungerar, jag skulle nog fått panik tror jag!

  Hoppa det går bättre idag och att hon dyker upp ;-).

  Kram Malin

  1. Profilbild för ulricath

   haha ja det var en liten pärs men det kunde varit värre;) yes det hoppas jag med hihi:) ha en fin fredag Malin! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *