Superfrön

chiapudding chiapudding

Chiapudding in the making. Tjatar på lite till om de där små superfröna. Men läser man nedan så vill man ju bara äta dem hela dagarna, hihi 🙂

Chiafrön innehåller lika mycket protein som nötkött, ungefär 20 procent. Proteinet är också komplett, alla essentiella aminosyror finns med. 100 gram chiafrön innehåller 19 gram alfa-­linolensyra, omega 3-­familjens moderfettsyra, vilket är åtta gånger så mycket som i lax. Fröna är rika på antioxidanter som hjälper kroppen att bekämpa fria radikaler och ska, enligt forskningen, kunna motverka cancer. Två matskedar frön ger dig inte bara mer än dubbelt så mycket järn som finns i 100 gram spenat, du får också i dig ordentligt med magnesium, fosfor och mangan. Chia kan ge dig ett starkt skelett, tack vare sitt höga kalciuminnehåll. En matsked chiafrön innehåller mer kalcium än en deciliter mjölk. Fröna innehåller fiber som bildar en gel i tarmarna, vilket gör att näringen i maten tas upp långsammare.

(Mitt recept har jag skrivit om här tidigare.)

Fin torsdag på er.

KRAM


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

2 svar till ”Superfrön”

  1. Profilbild för Jess/Annorlunda Underbara

    Har också hoppat på chia-trenden. Har mitt när jag bakar knäckebröd, mumsigt;-)
    Kram J

    1. Profilbild för ulricath

      Åh det ska jag prova också! Tack för tips! 🙂 kram Ullis

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *