Tapas på Pighuset

Fick tips av en vän att åka och äta tapas på Pighuset i Ljugarn någon kvällarna här på Gotland. Och då mina föräldrar och bror med familj bott i Ljugarn (på östra Gotland) en vecka åkte vi dit igår för att äta lördagsmiddag. Och åh det var ett supertips för det visade sig vara ett helt underbart ställe med en lummig trädgård, vacker veranda och mysig stämning i baren. På Pighuset äter man spanska tapas och man kan ta sig ett gott glas cava, så det ville vi ju prova:) Då min bror och svägerska bor i Barcelona passade det ju bra med lite sydländsk stämning här på öjn:)

DSC05216

Pighuset ligger superpittoreskt och är pigornas gamla tjänstebostad då de på 20-talet jobbade på Pensionat Lövängen alldeles bredvid.

Pensionat Lövängen öppnades 1925 och är ett av Gotlands äldsta pensionat. Det lilla gula stenhuset bakom Lövängen byggdes ursprungligen som bostad till pigorna som arbetade på pensionatet, därav namnet Pighuset. Pigorna bodde på ovanvåningen. I bottenvåningen låg en tvättinrättning där både ljugänningar och sommargäster kunde lämna in sin tvätt.

DSC05217

DSC05219 DSC05222 DSC05224

Sangria finns såklart på menyn.

pighuset

Så mycket goda tapas fanns på menyn. Så vi tog in ett gäng olika och delade.

IMG_2033DSC05236

Lillebror och pappa väljer från stora menyn:)

DSC05234

Fanny var med

DSC05239

Mammi

DSC05242 copy

IMG_2037

Mysmiddag med fantastiskt goda tapas!

pighuset pighuset pighuset pighusetpighuset

Åker ni förbi Ljugarn är Pighuset verkligen ett hett tips för det är en av de riktiga fina pärlorna på Gotland tycker jag i alla fall:)

Nu dags att ta vara på ännu en solig dag.

Kram och ha en skön söndag!


Publicerat

i

, ,

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *