Bullets over Broadway

För ett tag sedan hade jag och kompis Helena en trevlig och kul kväll på Göta Lejon!:) Vännen Ankie och MS/Molly hade bjudit in till genrepet av musikalen Bullets over Broadway skriven av ingen mindre än Woody Allen.
Och nu har den haft Europapremiär, med en stjärnspäckad ensemble, stor orkester, sång, dans, stepp och mycket humor blev det en storslagen föreställning med fantastisk sång och många skratt!

bullets_undersida_22

Musikalen är baserad på Woody Allens och Douglas McGraths film Bullets over Broadway som hade premiär 1994. Filmen, som fick enorma framgångar och flera Oscarsnomineringar, regisserades av Woody Allen. Huvudrollerna spelades av bland andra John Cusack och Dianne West, som tack vare sin fantastiska prestation vann en Oscars för Best Actress in a Supporting Role.

bullets over broadway

Helena

_dsc5705-kopia_dsc5703-kopia

Bästa Ankie stod utanför och tog emot och delade ut en mumsig goodiebag att ta med in i salongen.

img_3228-kopia img_3232-kopia img_3240-kopia img_3246-kopia

Handling:

Föreställningen utspelar sig i slutet av 1920-talet där den unga manusförfattaren David Shane (Linus Wahlgren) just anlänt till Broadway. Han får möjlighet att sätta upp sin senaste pjäs tack vare finansiering av den mäktiga gangstern Nick Valenti (Johan Rabaeus) som ser detta som ett tillfälle att göra sin flickvän Olive Neal (Shima Niavarani) till stjärna på Broadway. Dock är hon både krävande och mindre begåvad och ställer till alla möjliga problem för bl. a producenten Julian Marx (Per Svensson). Valenti anställer en livvakt för att skydda ”sitt intresse”, Cheech (Johan Rheborg), som visar sig vara ett geni som kommer med strålande idéer när det gäller manuset. Lagom till premiären finner sig David Shayne intrasslad i diverse komplikationer, inklusive lögner om att Cheechs briljanta idéer är hans egna samt en affär med föreställningens förföriska och något överförfriskade huvudrollsinnehavare Helen Sinclair (Helen Sjöholm).

Vi hade en väldigt kul kväll och många skratt blev det i salongen! En riktigt bra och färgstark musikal med mycket dans och fantastisk sång bla Helen Sjöholm och Lisa Stadell. Johan Rheborg var bara såå bra och rolig i sin roll som gangsterlivvakt, han sjunger kanske inte toppenbra, men man älskar honom ändå:) Linus Wahlgren var också bra i sin roll men Shima Niavarani var nog den bästa…hon är den som lyfter föreställningen med det där lilla extra och så är hon bara helt galet rolig med en mycket speciell…och gäll röst:)

Absolut värd att se så funderar ni på en härlig höstmusikal så har ni nu ett hett tips!:)


Publicerat

i

,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *