Hittade ett härligt recept inne hos inspirerande bloggen diadonna som jag blev så sugen på att göra i lördags till frukost, på helgerna är det kul att lyxa till det lite med just frukosten tycker jag och så har man ju mer tid att fixa ordning. Jag älskar chiapudding och denna chiasylt är en så god variant fast utan en massa socker, det passar bra då jag inte vill få i mig det i onödan:)
CHIASYLT MED HALLON
ca 240 gr frysta hallon
2 msk chiafrön
ca 1/2 dl vatten
en nypa vaniljsocker
Lägg frysta hallon och vatten i en kastrull. Låt koka upp och rör om samtidigt. Mosa hallon och låt puttra i 3-5 minuter. Tillsätt chiafrön och rör om. Låt svalna en stund. Rör om så att inte chiafröna sjunker till botten. Häll sedan över i en ren glasburk. Stäng locket när sylten har svalnat och förvara i kylskåp.
Perfekt på gröten, i youghurt eller vad man nu gillar att ha sylt på:)
Fin tisdag till dig i snöyran!
Kram
Lämna ett svar