Supernature

I december förra året ordnade 4good en frukostföreläsning tillsammans med Supernature och Norges supermats-guru John Opsal som berättade varför det är så bra med supermat och vilka effekter det har för kroppen. Nästa torsdag är det dags igen för en ny powerfrukost med honom. Morgonen kommer även denna gång att handla om supermat, vad det är för något, varför vi borde tillföra den till vår vanliga kost och hur man kan lyfta sin energi och hälsa till nya nivåer.

Jag blev väldigt inspirerad av det han berättade utifrån sina erfarenheter och även om jag inte gått all in och köpt allt som finns i supermatsväg så började jag med att göra min morgonsmoothie med purely green max-alger och Rise bran som passar bra att blanda i just smoothies. I stort sett varje morgon står den på frukostbordet hemma till de som vill ha:) Har inget särskilt recept utan gör på det jag har hemma, dock alltid banan då det tar bort lite av algsmaken:) och så brukar jag ha kokosdryck, havredryck med vanilj eller mandelmjölk.

_VIP6942

John säger så här om supermaten: ”Genom naturens bästa råvaror får du i dig stora mängder naturliga näringsämnen som effektivt hjälper kroppen att få mer energi! Supermat kan berika kosten du redan äter. Du behöver inte göra några stora förändring. Supermat är naturlig mat – och eftersom supermaten är så koncentrerad behöver man äta mycket mindre mängder jämfört med om man skulle få i sig samma mängd näring genom att äta vanlig kost. En matsked supermatskomplex innehåller ofta mer essentiella näringsämnen än flera kilo blandad frukt och grönsaker”

_VIP6952

Supermatvaror består av förädlade och mycket kraftfulla växter eller delar av växter. Det kan t ex vara valda alger, gräsarter, örter, rötter, grönsaker, frukt och bär.

_VIP6955

Som sagt, jag blev väldigt inspirerad då jag tycker det är viktigt att äta nyttig mat och tänka på vad man stoppar i sig. Men detta med supermat är inte något som ersätter din vanliga mat utan något man tillför till sin egen kost. Och är mat vi mår extra bra av alltså. John menar att maten idag inte innehåller lika mycket näring som förr och vi kan behöva tänka till lite extra för att få i oss bra saker. Då är det lätt att strö lite alger i smoothien till exempel:)

 _VIP2659

John har även skrivit boken ”Supermat – läkande mat från naturens hjärta” Den innehåller mycket kunskap om olika växters hälsoeffekter och både näringsfakta och recept med supermat, dvs livsmedel med extra näring och välgörande egenskaper. Och det är egentligen inte konstigare än att lägga till blåbär, gojibär och kanel till morgongröten. Man måste ju inte ha alla superlivsmedel hemma och flera har du säkert redan utan att veta om hur ”super” de är…:)

_VIP2664

Jamen blir ni lite nyfikna och bor eller är i Stockholm nästa torsdag morgon så kika gärna förbi på powerfrukosten🙂

Fortsatt fin torsdag till er, ska packa lite nu, åker till Göteborg ikväll med Niklas som ska jobba med Bröllopsmässan som går av stapeln där i helgen. Och så blir det nog lite extra lyxigt hotellmys på alla hjärtans dag också:)

<3

Kram.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *