Ingefärsshot med Apelsin & Chili

Ingefärsshot med Apelsin & Chili 

Jag började känna mig lite småkrasslig häromdagen så har hållit mig hemma ett par dagar och tokboostar mig med både färsk-kokat citron/ingefärs-té och så några ingefärs- och chilishots, yes det ska nog få förkylningen att backa lite:)

Dessa shots smakar riktigt gott och chilin ger lite extra sting ♥

Gör som så:
3 Apelsiner
1 Citron
ca 1 msk finriven Ingefära
En liten bit hackad Chili (ej kärnorna)
Pressa apelsiner och citronen, riv ingefära fint och hacka chilin.
Smaka lite på chilin innan så vet du hur stark den är och hur mycket du vill ha i.

Jag gillar verkligen både ingefära och chili och använder det ofta både i matlagning, sallader, juicer och eget té. Och visste ni inte det redan, så är ingefära både immunstärkande, matsmältningsbefrämjande, antiinflammatorisk, motverkar högt kolesterol, bra vid huvudvärk och illamående samt renar kroppen från toxiner. Hur bra?!:)

Och chili då? Jo frukterna är rika på C-vitamin som hjälper kroppen att ta upp järn, stärker bindväven och motverkar infektion. Chili innehåller också rikligt med antioxidanter samt är inflammationsdämpande.

Apelsiner vet vi redan att de innehåller gott om c-vitamin, stärker immunförsvaret och stärker kollagenet. Apelsiner innehåller flavonoiden hesperidin som i studier visat sig kunna sänka kolesterol samt stoppa inflammationer. Och sist citronen som är renande, bakteriedödande, innehåller c-vitamin och hjälper kroppen att ta upp järn från maten. Immunstärkande, bra för matsmältningen och reglerar pH-balansen.

Så nu blir det 1-2 shots om dagen av detta och förkylningen kommer vara tvungen att hitta andra personer att plåga.;)

Tjingeling på er och ha en fin kväll! Hoppas ni är friska annars ta en färskpressad (hot) shot!:)

Kram!


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *