Good morning – en skön start ger energi för dagen

Jag fick en bra start på morgonen i måndags då 4good hade bjudit in till powermorgon på Hotel Rival och vi fick lyssna när Kristin Kaspersen berättade om sin nya bok och sina nya sköna morgonrutiner. Titeln på hennes senaste bok, ”Good morning – en skön start ger energi för dagen” kom upp som en tanke då Kristins morgontrötta morgnar alltid varit en utmaning för henne. Hon berättade att under en tid när hon var trött i utmattningssyndrom ville hon hitta nya rutiner och nya tankar för att starta dagen bättre. Det för att väcka kroppen, ha mer energi och  lugnare start.

I Good Morning berättar Kristin Kaspersen hur hon gör för att få en positiv start på dagen. Allt från att väcka kroppen med skön träning, till recept på frukostar och mellanmål samt tankar som ger ett inre lugn. Ibland kan det helt enkelt bara handla om att välja rätt tanke för att vända från att vara morgonsur till leende.  I boken  finns goda näringsrika frukostar som till exempel smoothies, gröt och glutenfria mackor. Träningsavsnittet innehåller övningar för femton minuters yoga och stretch samt tankar och pepp kring promenader och löpning. Boken Good Morning är ett resultat av Kristins resa till förändrade morgonrutiner. Hon har alltid varit morgontrött, i perioder extremt morgontrött, berättar hon, och efter att ha blivit sjukskriven för utmattningssyndrom för andra gången insåg hon att något måste göras. Hon ville bli bättre på att planera, på att lägga sig tidigare och att få en bättre start på dagen för att göra resten av dagen bättre.

Kristin har även designat ett eget supervackert morgonporslin i samarbete med Paradisverkstan.

 

Jamen vem vill inte ha skönaste starten på dagen? Det vill i alla fall jag särskilt denna årstiden som nu är här. Det är ju snart oktober för sjutton. Så jag har bestämt mig för att välkomna hösten och mörkret, som vanligtvis kan få mig lite ur balans, på ett bättre sätt. (Har lite svårt att släppa taget om sommaren men hösten är ju ändå en ganska mysig tid). Så för att göra det lite lättare har jag själv börjat med lite nya rutiner efter sommaren, jag har bestämt mig för att nu jäklar ska sömnen prioriteras, så jag lägger mig i tid på kvällarna och tar efter Kristin och går upp en timme tidigare på morgonen, sätter på kaffebryggaren,  rullar ut yogamattan, tänder ett ljus och kör sen ett pass yoga eller stretch, ibland 45 min, ibland bara 5 eller 10 min. Beroende på hur morgonen ser ut. Har märkt att det ger en god och skön energi och ett lugn som oftast håller i sig. Och det är snabba resultat, direkt känner man ett skönt energiflöde i kroppen, stel rygg blir bättre och känns avslappnad direkt. Och ett lugn infinner sig. Så nu är det nystart och jag kommer att prioritera dessa njutbara morgonstunder nu.

Och du höst, du är välkommen, nu är jag redo.

🙂

 


Publicerat

i

, ,

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *